KIINAN VIISUMI

HUOM!!! 15.08.2014 Kiinan konsulaatti on suljettu!!!

Matkustaessasi Kiinaan tarvitset viisumin. Traveller Oy/Ab toimii asiamiehenä ja hoitaa viisumin hakemisen puolestanne helposti, vaivattomasti ja luotettavasti. Viisumin voi hakea kauttamme vaikka matkaa ei meiltä tilaisikaan. Kiinan konsulaatti ei ole ottanut vastaan hakemuksia postitse 10.3.2009 lähtien. Viisumia tulee anoa noin kuukausi ennen matkaa. Viemme anomuksen ja noudamme valmiin passin viisumeineen konsulaatista ja postitamme sen kirjattuna kirjeenä maksettua laskua vastaan teille takaisin. Noudettaessa viisumin voi maksaa myös toimistossamme pankki/luottokortilla tai käteisellä. Lasku lähetetään hakemuksessa olevaan sähköpostiosoitteeseen liitetiedostona, kun hakemus on vastaanotettu ja viety konsulaattiin. Viisumin toimitusaika on konsulaatin käsittelyaika (yleensä 4 työpäivää) + postin (Itellan) kulkuun menevä aika. Konsulaatti ei myönnä viisumeita enää pikakäsittelyllä. Voitte postittaa (esim. kirjattuna) tai tuoda meille viisumin hakuun tarvittavat asiakirjat. Turistiviisumia varten tarvitaan:

  • huolellisesti täytetty viisumianomus (4 sivua). Anomuksessa on joka kohtaan merkittävä pyydetty tieto. Jos tieto ei ole saatavilla merkitään kohtaan N/A tai None. Hakemus tulee täyttää englanniksi joko tietokoneella tai käsin tikkukirjaimilla.
  • passi. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta. Passissa tulee olla 2 tyhjää sivua viisumia varten.
  • kopio passin kuvasivusta A4-kokoiselle paperille tulostettuna.
  • värillinen passivalokuva. Kuvan tulee olla kooltaan 48 mm x 33 mm ja kuvan taustan tulee olla vaalea.
  • kopio hotellivarauksesta sekä meno- ja paluulentolipuista tai lentovarauksista.

Jos majoitus on ystävän/sukulaisen luona, tulee olla kutsu häneltä ja kopio henkilökortista molemmin puolin (jos kutsuja on kiinalainen) tai kopio passin kuvasivusta ja viisumista/oleskeluluvasta (jos kutsuja on suomalainen). Lisäksi jos kutsuja on lähisukulainen, tulee olla  myös virkatodistus eli ote väestötietojärjestelmästä, josta selviää kutsujan ja kutsutun sukulaisuus suhde. Kutsussa tulee olla seuraavat asiat mainittuna:

  • viisuminhakijan tiedot kuten: koko nimi, sukupuoli, syntymäaika jne.
  • matkan tiedot: tulo- ja lähtöpäivät, matkakohteet
  • kutsujan tiedot kuten: nimi, osoite, puhelinnumero, allekirjoitus

Businessviisumia haettaessa tulee hakemukseen liittää yrityksen kutsu. Monikertaviisumia anottaessa kutsun tulee olla viranomaisten myöntämä (“Invitation letter of Duly Authorized Unit” tai “Confirmation Letter of Invitation”). Traveller Oy ei hanki kutsuja Kiinaan. Monikertaviisumia anottaessa tulee hakemukseen liittää myös kopiot entisistä Kiinan viisumeista A4 – kokoiselle paperille tulostettuna. Ulkomaalainen hakija: hakemukseen tulee liittää alkuperäinen oleskelulupa Suomeen sekä kopio siitä tai alkuperäinen Kela-kortti sekä kopio siitä. Jos hakijalla on kiinalaista taustaa, on konsulaatilla lisävaatimuksia. Voit kysyä niistä meiltä tai konsulaatista. Opiskelija tms. viisumia varten tarvitaan kutsu (JW201 tai 202)  ja “admission notice” oppilaitoksesta, alkuperäiset + kopiot. Kaavake JW201 tai 202 on myös allekirjoitettava hakijan toimesta. HUOM! Hakemus tulee täyttää huolellisesti ja jokaiseen kohtaan tulee vastata. Tarkistamme hakemukset ennen konsulaattiin toimittamista, ja mikäli hakemus on puutteellinen veloitamme 5 €  täydentämisestä/korjaamisesta. Traveller Oy ei ole vastuussa konsulaatin päätöksistä eikä hinnanmuutoksista. Tarkkoja ohjeita saa Kiinan konsulaatin nettisivuilta.  Lataa anomuskaavake tästä: Lataa Lomakkeet

Kertaviisumi:

Oikeuttaa yhteen maahanpääsyyn. Kiinaan tulee mennä 3kk sisällä viisumin myöntämisestä ja matkan pituus max 30pv, jos sitä ei ole erikseen anottu pidemmälle voimassaoloajalle. EUR 60

2x viisumi:

Oikeuttaa kahteen maahanpääsyyn. Kiinaan tulee mennä 6kk sisällä viisumin myöntämisestä. Yhden matkan pituus max 30pv. EUR 90

Monikertaviisumi 6kk (vaatii kutsun)

Oikeuttaa useaan mahanpääsyyn puolen vuoden aikana myöntämisestä. Hakemuksessa oltava mukana Kiinan viranomaisella hyväksytetty kutsu. Yrityksen allekirjoittama ja lähettämä BtoB kutsu ei riitä. “Invitation Letter of Duly Authorized Unit” tai “Confirmation Letter of Invitation”. EUR 120

Monikertaviisumi 12kk (vaatii kutsun)

Oikeuttaa useaan maahanpääsyyn vuoden ajalla. Hakemuksessa oltava mukana Kiinan viranomaisella hyväksytetty kutsu. Yrityksen allekirjoittama ja lähettämä BtoB kutsu ei riitä. “Invitation Letter of Duly Authorized Unit” tai “Confirmation Letter of Invitation”. EUR 180.

LISÄMAKSUT:

  • Traveller Oy:n hankinta- ja palvelumaksu EUR 35 / viisumi.
  • Lähetyskulut (Mikäli maksettua palautuskuorta ei ole liitetty mukaan.) EUR 13
  • Kopio/tulostuspalvelu EUR 1 / paperi

Käyntiosoite: Kasarmikatu 26 00130 Helsinki Arkisin klo: 9-17 Puh: 09-660002 Postitusosoite: Oy Traveller Ab PL 313 00131 Helsinki

Yleisiä kysymyksiä liittyen hakemuksen täyttöön:

  • Local ID card kohtaan voi kirjoittaa N/A tai None. (1.9)
  • Yhteistietoihin hotellin tms. nimi, osoite ja puhelinnumero. (2.6)
  • Työnantaja tai koulu kohta on täytettävä lukuunottamatta eläkeläisiä ja työttömiä. (1.17)
  • Perheenjäseniin on ilmoitettava joku henkilö; nimi, kansalaisuus, ammatti ja suhde viisumin hakijaan. Myös yhteyshenkilö on ilmoitettava. (1.23 & 1.24).

Kiinan uuden viisumianomuksen täyttöohjeet:

(Form V.2013) Täytä anomuksen kaikki tarvittavat kohdat huolellisesti. Mahdollisiin tyhjiin kohtiin tulee kirjoittaa N/A tai None.

  • Sivu 1. 1.1Kirjoita tähän kohtaan nimesi niin kuin se lukee passissa.
  • 1.2 Laita tähän kiinalainen nimesi, jos se on käytettävissä oleva.
  •  1.3 Laita tähän kohtaan muu kiinalainen nimi, uskonnollinen nimi, muu aikaisempi sukunimi.
  •  1.4 Rastita sukupuoli.
  • 1.5 Syntymäaikasi.
  • 1.6 Nykyinen kansalaisuutesi, sama kuin passissa.
  • 1.7 Entinen kansalaisuutesi.
  • 1.8 Synnyinpaikkakunta, maa.
  • 1.9 Henkilöllisyystodistuskortin numero (jos ei ole, voi kirjoittaa N/A).
  • 1.10 Passityyppi, jolla haet viisumia. Rastita oikea vaihtoehto. Jos asiakirja ei ole passi, selvennä viivalle.
  • 1.11 Passinnumero.
  • 1.12 Passin voimassaolon alkamispäivämäärä.
  •  1.13 Paikkakunta, jossa passi on myönnetty.
  • 1.14 Passin voimassaolon päättymispäivämäärä.
  • 1.15 Nykyinen ammattisi.
  • 1.16 Koulutuksesi.
  • 1.17 Työnantajan/koulun tiedot, nimi, puhelinnumero, osoite.
  • Sivu 2. 1.18 Kotisoitteesi, katu.
  • 1.19 Postinumerosi.
  • 1.20 Koti/kännykkäpuhelinnumerosi.
  • 1.21 Sähköpostiosoitteesi.
  • 1.22 Siviilisäätysi. Rastita oikea vaihtoehto tai selvennä viivalle.
  • 1.23 Täytä taulukkoon lähiomaisesi tiedot. Nimi, kansalaisuus, ammatti ja suhde viisuminhakijaan.
  • 1.24 Laita tähän henkilön nimi, puhelinnumero ja suhde viisuminhakijaan, johon otetaan yhteyttä vahingon sattuessa.
  • 1.25 Maa, jossa haet viisumia.
  • 2.1 Kiinassa vierailun syy, jos ei mikään alla olevista, selvennä viivalle.
  • 2.2 Käynti kertojesi määrä, ts. haetko kertaviisumia, kaksikertaviisumia jne.
  • 2.3 Normaalikäsittely on ainoa vaihtoehto.
  • 2.4 Kiinaan saapumispäivä. vuosi-kk-pv.
  • Sivu 3. 2.5 Ajallisesti pisin tuleva oleskeluaikasi Kiinassa
  • 2.6 täytä tähän oleskelupaikkasi Kiinassa, osoite ja puhelinnumero
  • 2.7 Kirjoita tähän se henkilö, joka maksaa matkustamisesi ja oleskelusi Kiinassa, myself jos itse maksat.
  • 2.8 Jos sinulla on kutsuja Kiinassa, kirjoita tähän hänen nimi, osoite ja puhelinnumero ja suhde sinuun.
  • 2.9 Onko sinulle myönnetty aikaisemmin Kiinan viisumi. Jos kyllä, kirjoita milloin ja missä viisumi on myönnetty.
  • 2.10 Jos olet vieraillut ulkomailla viimeisten 12 kk ajalta, kirjoita tähän maa.
  • 3.1 Oletko joskus ylittänyt oleskeluajan Kiinassa, rastita oikea vaihtoehto.
  • 3.2 Onko sinulta evätty Kiinan viisumi tai pääsy Kiinaan, rastita oikea vaihtoehto.
  • 3.3 Onko sinulla rikosrekisteriä Kiinassa tai muussa maassa, rastita oikea vaihtoehto.
  • 3.4 Onko sinulla joku alla olevista taudeista, rastita oikea vaihtoehto.
  • 3.5 Oletko vieraillut maassa, jossa on tarttuvia tauteja, 30 pävän sisällä. Rastita oikea vaihtoehto.
  • 3.6 Jos valitsitte kyllä johonkin kohdista tarkenna tähän.
  • 3.7 Jos sinulla on jotain muuta lisättävää tähän viisumianomukseen, kirjoita tähän tai erilliselle paperille.
  • 3.8 Jos joku matkustaa samalla passilla kanssasi, liitä tähän hänen/heidän valokuvat ja kirjoita henkilötiedot, nimi, sukupuoli, syntymäaika.
  • 4.1 Olen lukenut ja ymmärtänyt kaikki anomuksen kysymykset. Olen täydessä vastuussa vastauksista ja kuvasta, jotka vakuutan oikeiksi.
  • 4.2 Ymmärrän että konsulaatin työntekijät päättävät viisumin lopputuloksesta; viisumin tyypistä, käyntien määrästä, viisumin voimassaolosta ja kestosta jokaisella käynti kerralla. Jokainen virhe, harhaanjohtava tieto tai vaillinainen ilmaus voivat vaikuttaa viisumin epäämiseen tai Kiinaan pääsyn estoon.
  • 4.3 Ymmärrän, että Kiinan lain mukaan, hakijan pääsy Kiinaan voidaan evätä vaikka viisumi olisi jo myönnetty.
  • 4.4 Allekirjoita ja kirjoita päiväys, jolloin olet hakemuksen täyttänyt (vuosi-kuukausi-päivämäärä). Kaikkien hakijoiden tulee allekirjoittaa anomus lukuunottamatta alle 18 vuotiaita, joiden huoltaja voi allekirjoittaa anomuksen hänen puolesta.
  • 5.1 Sen henkilön nimi, joka täyttää tämän anomuksen, esim. lapsen puolesta.
  • 5.2 Tämän henkilön suhde viisuminhakijaan
  • 5.3 Osoite
  • 5.4 Puhelinnumero
  • 5.5 Vahvistus. Vahvistan, että olen avustanut tämän anomuksen loppuun kirjoittamisen, hakijan pyynnöstä. Hakija ymmärtää ja on samaa mieltä, että tieto on oikeaa. Avustajan allekirjoitus ja päivämäärä.